Tea-time Stories

Als de wind door de straten raast, de regen tegen de ramen striemt en het ‘s middags steeds vroeger donker wordt, krijg ik zin in dampende thee, warm appelgebak en verhalen. Verhalen die me meevoeren naar andere werelden en me even alles laten vergeten. Winter is de tijd om naar binnen te gaan, elkaar verhalen te vertellen rond het haardvuur. Maar mijn geliefden hebben het druk met hun eigen bezigheden en dat knapperende haardvuur moet ik helaas ook missen. Wel heb ik een theepot waaruit soms de gekste verhalen opborrelen. Als ik goed luister, kan ik ze misschien vangen en delen.

Daarom vanaf midwinter, 21 december, om de dag een tea-time story op deze website. Een sprookje, een waargebeurd verhaal, een fragment van een levensverhaal of zomaar een mijmering. Rond theetijd, het moment waarop het zoetjesaan begint te schemeren en je misschien net als ik, honger krijgt en even helemaal niets wilt doen.