Over mij

Mensen interviewen, een stukje met ze mee wandelen door het leven en vervolgens hun verhalen zo mooi mogelijk op papier zetten, dat is wat ik het liefst doe. Al tijdens mijn studie aan de School voor Journalistiek vijfentwintig jaar geleden, ontdekte ik mijn liefde voor persoonlijke verhalen. Sindsdien heb ik voor verschillende publiekstijdschriften en andere bladen gewerkt en hoorde talloze prachtige fragmenten van levensgeschiedenissen. Vaak ontroerend en aangrijpend, altijd krachtig en inspirerend.

Ieder verhaal is het waard om verteld, gekoesterd en bewaard te worden. Daarom werk ik inmiddels niet meer alleen als journalist, maar schrijf ook levensverhalen. Niet zozeer voor een groot publiek, maar juist voor de kleine kring. Het is helend om je verhaal op te laten schrijven. Het biedt inzicht in je leven en het geeft kracht en rust. Voor kinderen en kleinkinderen is het bovendien een waardevol geschenk. Zelf heb ik dit ervaren door een boekje voor mijn oma te maken. Toen ik haar verhaal op papier zette en vervolgens terug las, begreep ik niet alleen mijn grootmoeder veel beter, maar ook mijn moeder en mezelf.

Door de verhalen van andere mensen vast te leggen hoop ik ze een soortgelijke ervaring te geven. Misschien binnenkort jouw verhaal? Ben je geinteresseerd of heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met me op. Wie weet tot ziens!

Mirjam Luijten
info@lifestories.nl
M 06 20 14 23 06

mirjam met bloemen klein